Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Προετοιμάζει το Τ.Ε.Ε.

Μία μεγάλη συγκέντρωση, με τη συμμετοχή του τεχνικού κόσμου της χώρας, πριν τις εορτές του Πάσχα, προκειμένου να υπογραμμιστεί η κάθετη αντίθεση του τεχνικού επιστημονικού κόσμου στις πολιτικές επιλογές της ύφεσης, της ανεργίας, της κατεδάφισης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως επίσης της πλήρους ισοπέδωσης των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, ετοιμάζει το ΤΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην συνεδρίαση της κεντρικής αντιπροσωπείας ΤΕΕ είπε πως σε έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ υπογραμμίστηκε η ανάγκη μιας μεγάλης συγκέντρωσης –πριν τις εορτές του Πάσχα- όλου του τεχνικού κόσμου του τόπου μας.Ο Χρ. Σπίρτζης επίσης πρότεινε:

-Να μην γίνει καμία στο εξής συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ χωρίς εκπροσώπηση του ΤΕΕ

-Να παροτρυνθούν οι μηχανικοί, να μην πληρώσουν τις νέες αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές

-Να γίνουν μαζικές και ατομικές προσφυγές

-Να ενεργοποιηθεί η προσωρινή διαγραφή και ηλεκτρονικά των μελών του ΤΕΕ και η επανεγγραφή τους.

Και ακόμη ο Χρ. Σπίρτζης επεσήμανε ότι:


-«Ο νέος πρόεδρος του ΕΤΑΑ ήρθε με ειδική αποστολή να καταργήσει ό,τι είχε παραχωρηθεί στους κλάδους των ασφαλισμένων και επίσης, να εφαρμόσει κατά γράμμα τις κυβερνητικές εντολές».

-«Έχουμε ένα σύστημα εισφορών άθλιο, που γεννά μαύρη εργασία. Ζητάμε ένα δίκαιο και αναλογικό με τα εισοδήματα σύστημα».-«Τα κυβερνητικά «χτυπήματα» στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση είναι μεθοδευμένα. Σε ό,τι αφορά το δικό μας φορέα, στοχεύουν στην απαξίωση και τη μη βιωσιμότητα του Ταμείου και στην εξαθλίωση των μηχανικών».

-«Το 55% των μηχανικών δεν έχουν καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές και κατά συνέπεια δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».


Σχόλια